De ultieme mannengarderobe: tijdloos, stijlvol en makkelijk

Met de zomer in volle gang is een garderobecheck wel het laatste waar je als man aan denkt. Toch ga ik je overtuigen waarom je juist de komende weken een moment gaat nemen om je kast in te duiken.

Hooguit schaf je nu nog wat T-shirts en korte broeken aan om tijdens je vakantie verzekerd te zijn van een makkelijke outfit. Dit zijn immers de kledingstukken die je het liefst draagt als je heerlijk op het terras zit of de BBQ nog eens aansteekt. En terecht! Toch is de vakantieperiode een perfect moment om even kritisch naar je garderobe te kijken voordat je weer aan het werk gaat.

Maak het jezelf makkelijk

Wij mannen zien er graag goed gekleed en verzorgd uit, maar investeren hierin het liefst zo min mogelijk (vrije) tijd. Voor velen van ons is winkelen op z’n zachtst uitgedrukt, een uitdaging. Laat staan het (zelf) combineren van de juiste outfit als je voor je garderobe staat, en je eigenlijk door de bomen het bos niet ziet. Wees slim en maak het jezelf makkelijk en zorg voor een goede basis voordat je weer in de najaarsmodus zit.

Start met de basis

De essentiële basis bestaat uit items die ervoor zorgen dat jij je comfortabel voelt in de outfit die je draagt. Evenzo belangrijk zijn basis items die feilloos inzetbaar zijn voor zowel zakelijke als privé afspraken. Daarnaast zijn basis items ook nog gemakkelijk te combineren zijn met seizoen gerelateerde items.

Maar wat verstaan we dan precies onder deze items?

  • Een wit shirt/overhemd
  • Een lichtblauw shirt/overhemd
  • Een donkerblauw jasje/colbert
  • Een beige katoenen broek/chino
  • Een donkerblauw pak
  • En niet te vergeten: een blauwe jeans waarvan de wassing acceptabel is voor zakelijk gebruik

Stijlvol en tijdloos aan de bak

Het klinkt wellicht wat saai, maar ik noem het tijdloos. En als je deze 6 kledingstukken in een mooie kwaliteit én de juiste pasvorm draagt, dan wordt het nog stijlvol ook. Twee vliegen één klap: tijdloos en stijlvol! Afhankelijk van het seizoen is de basis garderobe prima uit te breiden. Hierbij is je persoonlijke smaak natuurlijk leidend zodat de outfits die je draagt ook echt bij jou én jouw business passen.

Twijfel je of jij alle basis items in de goede pasvorm in de kast hebt hangen? Of zou je graag advies willen naar aanleiding van mijn blog? Bel mij dan voor een afspraak.

Fijne vakantie!

Franck Kouwenberg

De ultieme mannengarderobe: tijdloos, stijlvol en makkelijk